Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

20. 03. 2014

Legendarni fotografski duo: Inez & Vinoodh

Preko 25 godina u modnim vodama

Inez van Lamsweerde i Vinoodh Matadin su fotografski duo iz Holandije, a ova ljubavno-profesionalna saradnja je započela još krajem 80-ih godina. Danas spadaju u red najpoštovanijih modnih fotografa, a podjednako su uspešni u domenu komercijallne, kao i umetničke strane posla.

Inez & Vinoodh, kako se potpisuju, su sarađivali sa svim modnim kućama, stvarajući reklamne kampanje za odeću, dodatke i parfeme, među kojima su najpoznatiji Chanel, Chloe, Lancome, Donna Karan i Givenchy. Osim sa dizajnerima, fantastičan odnos imaju i sa poznatim glumcima i muzičarima. Pred njihovim objetivima su se našli Tom Cruise, Natalie Portman, a za potrebe snimanja Pirelli kalendara imali su čast da rade i sa legendarnom Sofiom Loren. 

Ljubav prema muzici i pokretnim slikama su ovekovečili u spotovima pevačice Bjork, za pesmu "Hidden Place"  i pesmu "Applause" koju izvodi Lady Gaga.

Prepoznatljivi su, između ostalog, po crno-belim portretima koji odišu prorodnošću, klasikom, sa dozom romantike. Ipak, momenat šoka je neretko prisutan, a najzanimljivija je Lanvin kampanja za proleće 2010. godine, koja je izazvala burne reakcije i van modnog sveta. U ovoj reklamnoj kampnji su se našli u dve uloge: bili su i ispred i iza objektiva.   

Inez & Vinoodh žive u Njujorku sa sinom, a njihova popularnost nije zasnovana samo na radu, već i na odnosu prema klijentima. Julianne Moore je izjavila da svaki put kada čuje da je slikanje sa njima, skače od sreće. Nicolas Ghesquière ih je nazvao najfinijim i izuzetno kul ljudima. Profesionalni i izuzetno opušteni, veruju da jedno bez drugog nikada ne bi postali ni približno uspešni, jer jedno drugo guraju, izazivaju i bude najskrivenije kreativne snage. 

Ne postoji modni magazin sa kojim nisu sarađivali, niti urednik koji nema poverenja u ishod rada sa ovim holandskim duom. U galeriji možete da vidite neke od njihovih radova, koje ćete sigurno prepoznati sa stranica časopisa ili bilborda. 

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Search