Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

02. 01. 2013

James Brown

Rock & Roll frizer

James Brown, poznati britanski frizer, je rođen u Croydonu, Londonu. Najpoznatiji  je po svom radu sa slavnim ličnostima, uključujući i Kate Moss. Ovaj monarhista po opredeljenju, smatra Princa Charlesa za najbolje obučenog čoveka na svetu. Sam bira da nosi odelo i šešir gotovo svakoga dana.

Brown je odrastao u blizini Croydona, gde je i dobio prvi posao sa samo 15 godina. Tu je i upoznao Kate Moss, koje je išla u lokalnu školu. Počeli su da se druže, a to prijateljstvo traje i dan danas, a propraćeno je brojnim skandalima koje izazivaju svojim slobodnim ponašanjem i izjavama.

Kasnije je prešao u London, gde je počeo da radi u tada uticajnom salonu ‘’Brinks and Huck’’. Istovremeno radi na promociji svog imena, kao stilista za magazine i-D i The Face.

Svoju prvu Vogue naslovnicu, koja ga je lansirala u svet slavnih, radio je 1994. godine zajedno sa Kate Moss, a fotografisala je Corinne Day. Tada je imao 22 godine, a Kate samo 17. Drugi frizeri na takvu naslovnicu čekaju godinama, ali njemu su se vrata otvorila mnogo ranije, zahvaljujući njegovom talentu.

Sa 24 godine, počinje samostalnu karijeru i odlazi u New York. Počinje da radi za poznate modne kuće kao što su Calvin Klein i Donna Karan. Ređaju se brojne kampanje, fotografisanja, revije, pa zbog toga živi nomadskim životom na relaciji New York, LA i London. Njegove kreacije koje krase glave manekenki su inovativne i uvek sa rokerskim prizvukom.

Poznat je i i kao televizijska ličnost, jer se pojavljivao u emisijama ’’Supermodel Salon’’ i ''Great British Hairdresser''. Redovni je saradnik Glamour magazina. Lista njegovih klijenata je duga, a samo neki od njih su Kate Moss, Sienna Miller, Lily Allen, Anne Hathaway, Liv Tyler, Diane Kruger i Emma Watson.

Lansirao je i svoju liniju proizvoda za kosu koju je nazvao Photo Fabulous, koji se prodaju u njegovom salonu u Londonu.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Garren

Garren

On formira trendove ...

Paul Hanlon

Paul Hanlon

od malena voleo frizure ...

Guido Palau

Guido Palau

Najveći trendseter kada je u pitanju kosa ...

Milica Maksimović - Šišalica

Milica Maksimović - Šišalica

"Šišanje je vaš rizik, a frizura je moja profesija!!" ...

Search