Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

12. 12. 2012

Miranda Kerr

Australijanka za kojom mnogi uzdišu

Miranda May Kerr je rođena 20. aprila 1983. godine u Sydney. Odrasla je u malom gradu Gunnedah, New South Wales, zajedno sa dve godine mlađim bratom Matthewom.

Tokom svog bezbrižnog detinjstva, uživala je u prelepoj prirodi bez razmišljnja o glamuru i skupim krpicama. Vozila je motor i jahala konje na ranču svoje bake. Tek kada se porodica preselila u Brisbane, osetila je brzinu života u gradu.

Već tada se verovalo da će ostvariti impresivnu manekensku karijeru. Učlanila se u modnu agenciju i već sa 13 godina je pobedila na lokalnom izboru za australijskog modela. Odmah su usledila slikanja za modne časopise, a lokalni mediji su izrazili zabrinutost u vezi sa glorifikacijom mladih devojaka u okviru modne industrije.

Uprkos svojoj mladosti, Miranda potpisuje ugovor za Ober Jeans i postaje njihovo zaštitno lice. Poslovni uspesi se ređaju i uskoro nije bilo skoro nijednog važnog australijskog brenda za koji nije radila. Neki od njih su Billabong, Tigerlily i Roxy. Uz sav poslovni angažman, važno je da pomenemo da ova lepotica nije zapostavila školovanje. Uspešno je završila fakultet i magistrirala na temu nutricionizma i psihologije.

2004 se seli u New York, gde potpisuje ugovor sa agencijom NEXT Model Management. Pista, štampana izdanja i reklame, nema gde je nisu želeli. Spisak brendova za koje je radila je toliko dug, da bi nam trebalo još par priča da ih sve nabrojimo. Pojavila se i u vodećim modnim magazinima poput Elle, Vogue i Harper's Bazaara. Bez nje reviju ne počinju Dior, Chanel, Balenciaga ili Lanvin. Pojavila se i u završnoj sezoni popularnog serijala Project Runway, noseći kreacije mladih dizajnera. Ljubitelji serije ’’How I Met Your Mother’’ su je sigurno zapazili u jednoj od epizoda uz poznate koleginice Adrianu Limu, Heidi Klum i Alessandru Ambrosio.

Sa Maybellinom je potpisala ekskluzivni ugovor, tako da nam se smeši i zavodljivo trepće, sa njihove reklame za maskaru. Takođe je bila zaštitno lice čuvenog parfema Happy poznate  kozmetičke kuće Clinique. Ne libi se da pozira naga, pa je tako stala ispred objektiva Terryija Richardsona za Pirelli kalendar za 2010. godinu, koji je sniman u Brazilu. Svoje telo je obnažila i za potrebe snimanja australijskog Rolling Stone magazina, a sve u cilju da se podigne svest o ugroženim koalama.

U avgustu 2010. godine, Miranda je objavila knjigu inspirativne popularne psihologije, Treasure Yourself, koja bi trebalo da pomogne tinejdžerkama u osetljivom periodu života.

Ali verovatno ono što većina nas pomisli na pomen njenog imena su njena krila. Tačnije krila koja je nosila 2007, godine kao Victoria's Secret Angel. Zamenila je svoju koleginicu Gisele Bündchen i postala prvi anđeo iz Australije. Tu se njeni angažmani ne završavaju, jer se ova mlada dama odlučila da svoje ime stavi na proizvod, tačnije organsku kozmetiku Kora Organics i time ostvari dodatni profit.

Procenjuje se da zarađuje oko 3 miliona dolara godišnje, što ju je uvrstilo na Forbsovu listu najbolje plaćenih modela na svetu.

Saradnici i prijatelji za nju imaju samo reči hvale, kažu da je zabavna i pristupačna, a u isto vreme i veliki profesionalac. Modni znalci se dive njenom stilu i nepogrešivom osećaju da se obuče u skladu sa svakom prilikom.

U srećnom je braku sa glumcem Orlandom Bloomom sa kojim ima sina Flynna. Praktikuje jogu, a prema njenim rečima tajna njenog zanosnog izgleda je u jednostavnom kokosovom ulju, koje dodaje svojim obrocima. Šta god da je u pitanju, priznajemo da zaista deluje.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Estelle Lefébure

Estelle Lefébure

U svetu mode, glume i muzike ...

Cara Delevingne

Cara Delevingne

Lice koje se ne zaboravlja ...

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Jelena Grkinić

Jelena Grkinić

Njeno vreme tek dolazi ...

Rada Knežević

Rada Knežević

Ime koje krije veliki potencijal ...

Search