Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

17. 09. 2012

Stella Tennant

Vojvotkinja sa modnih pista

Stella Tennant je poznata britanska manekenka rođena 1970. godine, u škotskoj plemićkoj porodici, kao unuka Vojvode od Devoshira. Njena baka, Deborah Mitford poznata je kao poslednja od Mifordovih sestara, koje su poznate po svom buntovnom duhu i bavljenju politikom, u vreme kada je to bilo nedolično ponašanje za mlade devojke, pa čak i plave krvi.

Stella se od prvog momenta borila protiv svog plemićkog statusa, i zato se oduvek razlikovala po stilu od ostalih devojaka iz aristokratskih porodica. Dok je studirala vajarstvo Winchesteru, poslala je svoje fotografije jednom modnom magazinu. Tako je stupila u kontakt sa modnim piscem Plum Sykes - om, kome je odmah zapala za oko zbog buntovničkog duha i jako neobično za to vreme, probušenog nosa. On je odlučio da je upozna sa poznatim fotografom Stevena Meisel-om, koji je tad radio u britanskom Vougue. Meisel je bio opčinjen Stellom i njenim neobičnim "dečačkim" izgledom. Ubrzo nakon toga, otišla je u Pariz gde je postala jedno od zaštitnih lica modne kuće Versace. Ogroman uspeh je postigla nekoliko godina kasnije, kada je postala Chanelovo zaštitno lice i izašla na naslovnicama italijanskog i britanskog Vougua, kao i Harper's Bazaara. Dugo je bila muza Karla Lagerfelfda, a pojavljivala se i u mnogim kampanjama od Calvina Kleina, preko Hermesa i Burberrya. Godine 1998. slikala se za poznati Pirelijev kalendar, ali je ubrzo nakon toga objavila da se povlači iz sveta manekenstva. Još nekoliko godina se pojavljivala na nekim modnim revijama, ali jako retko. 2001. osvojila je nagradu za modela godine, koji dodeljuje VH1 fashion awards.

Stella se 1999. godine udala za francuskog fotografa David Lasnet -a, u svom rodnom mestu Oksnam, u Škotskoj. Danas tamo živi sa svojim mužem i četvoro dece. Iako se penzionisala kao manekenka, Stella i dalje radi, ali u drugoj oblasti. Deo je organizacije "Global Cool", preko koje želi da probudi svest u ljudima o štednji energije. Snimila je video i postala jedno od lica koji promovišu kampanju "Turn Up The Style, Turn Down The Heat".

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Estelle Lefébure

Estelle Lefébure

U svetu mode, glume i muzike ...

Cara Delevingne

Cara Delevingne

Lice koje se ne zaboravlja ...

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Jelena Grkinić

Jelena Grkinić

Njeno vreme tek dolazi ...

Rada Knežević

Rada Knežević

Ime koje krije veliki potencijal ...

Search