Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

19. 04. 2012

Helena Christensen

Egzotična i jedinstvena

Kada se 1991. godine pojavio spot za pesmu "Wicked Game" Chris Isaaka, čitava MTV generacija je želela da sazna ko je devojka sa prodornim očima i zanosnim dekolteom. Nekoliko godina kasnije isti taj video klip je izglasan za najseksi spot svih vremena, a gotovo da nije postojao čovek koji nije znao ime Helena Christensen.

Karijeru je započela na izboru za mis Danske, 1986. godine, da bi se nakon izbora preselila u Pariz i započela karijeru modela. Nakon pojavljivanja u francuskom Elle-u, Peter Lindbergh je izabrao za slikanje za britanski Vogue i Helena se pridružila supermodelima. Christy, Linda, Naomi, Claudia i Cindy su zajedno sa Helenom postale najtraženija lica na planeti, a milionski ugovori i najpoznatiji dizajneri i fotografi su se otimali o njih. Helena je bila muza čuvenog Karl Lagerfelda, miljenica Azzedine Alaie, a 1994. godine se pojavila u filmu Pret-a-Porter, Roberta Altmana, i to i na velikom platnu i na posteru.

Helenu je savršeno telo dovelo do Victoria's Secret anđeoskih krila, a neobično lice do kampanji za CoverGirl i Revlon, zajedno sa Claudiom Schiffer. Radila je kampanje za kuće Versace, ChanelByblos, David Yurman, Dom Pérignon, DKNYHermes, Kenar, Prada, René Lezard, Skinny, Sonia Rykiel, Triumph, Valentino i mnoge druge, a iako ove godine puni 44 godine, i dalje je jedna od najtraženijih i najzauzetijih manekenki.

Helenin komercijalni uspeh tokom devedesetih je mogao da bude još veći. Od svih supermodela ona jedina nije živela u Njujorku, već je vreme provodila rastrzana između rodne Danske i svetskih modnih prestonica. Od svih supermodela Helena važi za najprizemniju i najotvoreniju, zbog čega se nikada nije pisalo o njoj kao o divi niti je bila umešana u brojne skandale koji su se dešavali u modnom svetu.

Ljubav prema kameri je uzajamna jer je Helena još sredinom devedesetih stajala i iza kamere. 1999. godine, kada se na neko vreme povukla sa pisti, radila je kao urednik Nylon magazina, dizajnirala je odeću sa Tommy Hilfigerom, slikala editorijale za modne magazine i učestvotala u dobrotvornim akcijama, među kojima se izdvaja njen rad u borbi protiv raka dojke.

Iako je pet godina provela u turbulentnoj vezi sa nekadašnjim pevačem benda INXS, Michael Hutchence-om, Helena nije vodila rokenrol život. Veza koju su pomno pratili mediji je prekinuta pre njegove smrti, a Helenin ljubavni život je i danas česta tema nagađanja. Sa glumcem Norman Reedusom ima sina, mada se nikada nije udavala.

Helenin stil je česta tema modnih magazina, te pored Kate Moss važi za najbolje obučenu manekenku na svetu. Inspirisana hipi kulturom, Helena ne mari za etikete, te nosi sve: od vintage komada, preko Top Shopa, Zare, sve do komada visoke mode. Ljubav prema modi je nasledila od majke koja je imala svoju vintage prodavnicu.

Dansko-peruansko poreklo i fantastični geni stvorili su jednu od najzavodljivijih žena XXI veka. Opušteno i nemarno, uživa da ćaska o poslu, svojoj porodici, zavisnosti o sir i odeći. Ponovo je bila u žiži javnosti ove zime kada se sa koleginicama pojavila u spotu grupe Duran Duran “Girl Panic”, iznova pokazijući da joj vreme ne može ništa.  

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Estelle Lefébure

Estelle Lefébure

U svetu mode, glume i muzike ...

Cara Delevingne

Cara Delevingne

Lice koje se ne zaboravlja ...

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Jelena Grkinić

Jelena Grkinić

Njeno vreme tek dolazi ...

Rada Knežević

Rada Knežević

Ime koje krije veliki potencijal ...

Search