Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

01. 03. 2012

Linda Evangelista

Kameleon - supermodel

Linda Evangelista je rođena 10. juna 1965. godine, a po zanimanju je supermodel i jedna od najpoznatijih Kanađanki svih vremena. Pojavila se na više od 600 naslovnica časopisa, radila je na mnogim manekenskim poslovima, reklamnim kampanjama za Chanel, Dior, Versace, između ostalih, a poslednja je kampanja za L'Oréal, čije je lice nekoliko godina.

Evangelista se kao tinejdžerka preselila u New York i potpisala ugovor sa agencijom Elite Model Management. Zatim se preselila u Pariz, kako bi unapredila svoju karijeru. Takođe se pojavila u spotu Georgea Michaela iz 1990. godine za pesmu "Freedom", koja se smatra himnom supemodela, ali i u kasnijem spotu "Too Funky", a osim visoke mode i spotova, Linda je poznata i po najneverovatnijim transformacijama.

Evangelista je jednom izustila frazu: "Mi se ni ne budimo za manje od 10,000 dnevno...", koja se često pogrešno citira kao: "Mi ne ustajemo iz kreveta za manje od..." Čuvenu rečenicu izgovorila je u intervjuu sa Jonathanom van Meterom, objašnjavajući da ona i nekoliko drugih manekenki donose odluke o poslovima i postavljaju pravila.

Krajem osamdesetih ošišala se na sasvim, dečački kratko, i - svi nastupi na revijama do kraja sezone bili su joj otkazani. Ovo je bila prva u nizu njenih šokantnih promena frizure. Međutim, u roku od nekoliko meseci pojavila se na naslovnicama gotovo svih važnijih časopisa, i žene su masovno počele da imitiraju njen novi stil.

2007. godine potpisala je višegodišnji ekskluzivni ugovor sa L'Oréal-om. Početkom 2008. objavljeno je da će se pojaviti u jesenjoj kampanji modne kuće Prada. Iako je u manekenskoj penziji, neretko nas iznenadi reklamnom kampanjom ili naslovnicom, poput onih za MAC kozmetiku ili Talbots. 

 

 

 


Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Estelle Lefébure

Estelle Lefébure

U svetu mode, glume i muzike ...

Cara Delevingne

Cara Delevingne

Lice koje se ne zaboravlja ...

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Jelena Grkinić

Jelena Grkinić

Njeno vreme tek dolazi ...

Rada Knežević

Rada Knežević

Ime koje krije veliki potencijal ...

Search