Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

31. 01. 2012

Claudia Schiffer

Žena koja ima sve

Krajem osamdesetih godina prošlog veka, bezimene lepotice  koje su krasile modne magazine, su gotovo preko noći postale senzacija koja je zavladala svetom. Rađanje supermodela nije uzdrmalo samo modni , već čitav svet zabave. Mlade, bogate, slavne i prelepe, otele su slavu holivudskim glumicama i postavile nove standarde u svetu modelinga. Christy, Linda, Naomi, Cindy i Claudia nisu krasile samo naslovnice najprestižnijih modnih magazina, već su postale mete paparaca, a njihovi privatni životi su punili stranice tabloida. Pisale su knige, pojavljivale se u filmovima, snimale video spotove i albume, a ni dvadeset godina kasnije njihov uticaj ne slabi. Jer one su i dalje zvezde, miljenice dizajnera i fotografa, a svako pojavljivanje u javnosti je burno ispraćeno. Među najuspešnijim se nalazi plavokosa i plavooka Nemica, Claudia Schiffer, koja se prva pojavila na naslovnicama magazina Vanity Fair, Rolling Stone, The New York Times i People.

Claudia je karijeru započela sa 17 godina, nakon što ju je primetio modni agent u diskoteci u Dizeldorfu. Sa 18 je počela da živi u Parizu i nakon naslovne strane za francuski Elle, Claudia potpisuje najznačajniji ugovor u karijeri, postaje Guess? devojka, a seksi fotografije donele su joj poređenje sa slavnom Brigitte Bardot i epitet savršene plavuše. Savršenim oblinama i visini od 180 cm nije odoleo ni Karl Lagerfeld, te Claudia postaje lice modne kuće Chanel u periodu od 1990. do 1995. godine. Njihova saradnja je obnovljena 2008. godine, a u međuvremenu Lagerfeld je fotografisao Claudiu za reklmanu kampanju za Dom Pérignon.      

Teško je nabrojati sve Claudijine poslovne uspehe. U svetu modelinga je uradila gotovo sve što je moguće, šetala je pistama svetskih prestonica u odevnim komadima najprestižnijih modnih kuća, slikala se za sve modne magazine, ali i za Playboy, The Rolling Stone i druge, objavila je četiri kasete sa vežbama za oblikovanje tela, bila je zaštitno lice Revlona i L'Oréala, a za reklamu za Citroën, 1998. godine, dobila je čak tri miliona funti.

Claudia je 1995. godine otvorila lanac restorana Fashion Caffe, zajedno sa koleginicama Christy Turlington, Naomi Campbell i Elle Macpherson. Ovim poslovnim poduhvatom, koji je izazvao neverovatnu medijsku pažnju, lepotice dokazuju da osim fizičkih atributa imaju i odličan osećaj za biznis, te razbijaju tabue o lepim i glupim vešalicama za odeću, kako su ih ranije mnogi videli. Gotovo istovremeno, Claudia počinje i filmsku karijeru, ali sa daleko manje uspeha. 

Zanosna i atraktivna pred kamerom i na modnim pistama, privatno, Claudia je vodila najmanje uzbudljiv život od svih supermodela. Sa 22 godine počela je da se zabavlja sa najpoznatijim mađioničarem na svetu, Davidom Copperfieldom, često je bila specijalan gost i asistent na njegovim nastupima, a raskinuli su 1999. godine, bez preterane medijske pompe. Tri godine kasnije Claudia se udala za britanskog režisera, Matthewa Vaughna, sa kojim ima troje dece. Poslednji modni imperator, Valentino, je Claudiji kreirao unikatnu svilenu venčanicu, u čast uspešne saradnje koja je trajala sve do njegovog penzionisanja.

Četrdesetjednogošenja Claudia je lansirala svoju prvu dizajnersku kolekciju  prošle godine, a sastoji se od nosivih, jednostavnih, ali elegantnih i ženstvenih komada, namenjenim, kako sama kaže, poslovnim ženama koje vole da dobro izgledaju, ali nisu robovi mode. Akcenat je na materijalima, koji su prijatni i luksuzni, a sudeći po prodaji, možemo da očekujemo još ovakvih poduhvata pravog supermodela.

Odmerena i profesionalna, Claudia nekima deluje isuviše hladno. Ali takav stav i pomalo drsko držanje su joj omogućili da više od dvadeset godina nakon Guess? kampanje ostane jedno od najtraženijih lica u modnom svetu, istovremeno vodeći miran, porodični život. Seks simbol devedesetih i otelotvorenje Barbike, gospođa Schiffer, sa krupnim plavim očima i napućenim usnama, je dokaz da žena može da ima sve.

Autor: Milica Jarić

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

pomet   |    06. 03. 2012   |   20:30:54

Naslov

ah...Klaudia :)

pošalji odgovor
Dina   |    31. 01. 2012   |   19:02:49

Naslov

Bravo za dobar clanak, kao i uvek, odlican prikaz dogadjanja na modnoj sceni!!!

pošalji odgovor
Search