Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

01. 11. 2017

Gledali smo Freedom - film Georga Micheala

„Teško je biti ponosan na svoju seksualnost ako vam nije donela zadovoljstvo“.

Pre 30 godina George Michael je osvojio planetu albumom „Faith“. Danas, George Michael je ponovo broj jedan na mnogim top listama sveta, a jedan od razloga je njegov poslednji pozdrav, saga o slavi, ljubavi i životnim porazima.

Smrt Georga Michaela je došla potpuno neočekivano, jer se među fanovima uveliko pričalo o njegovom velikom povratku baš tokom ove godine. I taj povratak je sada gorkog ukusa, ali nas je podsetio na izvođača koji je baš sa albumom „Faith“ bio veći i od Madonne i od Princa, pa čak i od Michaela Jacksona.

Freedom je dokumentarni film koji se oslanja na period nakon tog prvog solo albuma, koji je osvojio svet. Freedom slavi „Listen Witout Prejudice Vol .1“, album koji je Michael promovisao bez intervjua, bez pojavljivanja, a upravo istoimena pesma je i prateći spot su svedok vremena u kom su supermodeli vladali svetom, a modni dizajneri su bili fascinirani umećem tada mladog umetnika, da spoji fantastičan tekst o oslobađanju, sa veoma seksi klipom, što je ponovo učinio sa pesmom „Too Funky“, u kom se pojavljuju Linda, Tyra i Nadja.

„Listen Witout Prejudice Vol .1“ je prekretnica u životu ovog umetnika, jer je u tom trenutku shvatio da slava i sve o čemu je maštao kao dečak, nisu ono što ga čini srećnim. Usamljen i zbunjen, krenuo je u rat sa izdavačkom kućom Sony, koja je odbila njegovu ideju da se album promoviše bez Georga.

Tako smo došli do koncerta u Riju, koji će zauvek promeniti emotivni život izvođača koji je zauvek razbio mit o tome da određeni muzički žanrovi imaju ikakve veze sa bojom kože. Na Rock In Rio festivalu George Michael je upoznao brazilskog dizajnera, Anselmo Feleppu.

Nastavio je Cover2Cover turneju, dok se bitka sa Sonyjem zagrejavala. Michael je svoj posao nazvao profesionalim robstvom, objašnjavajući da on nema prava na svoju muziku, na svoje tekstove. Naravno, slučaj je izgubio, ali pre toga izgubio je mnogo više, a svet je dobio jedan od najboljih albuma svih vremena – Older.

Anselmo Feleppa je sve do dokumentarnog filma Freedom bio misterija. Fanovi su znali da je on postojao, George mu je posvetio pesme Jesus To A Child i You Have Been Loved. Feleppa je otkrio da je HIV pozitivan nekoliko meseci nakon što se upoznao sa Geooge Michaelom. Par je živeo zajedno, ali kratko, jer je brazilski šarmer preminuo samo dve godine kasnije.

Smrt Freddie Mercuryja je obeležena 1992. Godine, godinu dana pre nego što je Michael izgubio ljubav svog života. Ironično, baš taj nastup, koji je slavio život uvek zanimljivog i nesvakidašnjeg frontmena grupe Queen, koji je preminuo od komplikacija izazvanim SIDA-om, postaće najveće nasleđe George Michaela, van kruga fanova. Javnost nije znala da je u publici dečko George Michaela, koji je i dalje odbijao da priča sa novinarima, a pitanja o svojoj seksualnosti je uvek izbegavao, iako je kasnije priznao da je verovao da ga privlače oba pola, jer kako je govorio: „Teško je biti ponosan na svoju seksualnost ako vam nije donela zadovoljstvo“.

Tokom tog perioda, George Michael gotovo da je potpuno nestao iz javnog života, ali se uvek odazivao na dobrotvorne nastupe. Album „Listen Without Prejudice Vol 1“ je imao svoju publiku, ali ne i sjajne pozicije na top listama. Do sada.

Milica Jarić

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Search