Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

11. 03. 2016

Jeanne Damas

It Parižanka

Jeanne Damas se u modne visine vinula pišući blog, koji joj je obezbedio posao modela, a zatim i glumice i povremenog dizajnera. Ova mlada Parižanka, koju često porede sa Alexom Chung i Jane Birkin, je prava modna poslastica gde god da se pojavi, jer ona je deo mlađe generacije francuskih lepotica, zbog čijeg stila i dalje pokušavamo da shvatimo šta je to što one imaju, a ostatak sveta nema.

Uprkos mnogim poređenjima sa modnim ikonama, Jeanne Damas smatra da je njena modna heroina njena majka, koja ju je naučila najpre da se ne oblači zato da bi izgledala dobro, već da bi se dobro osećala. Takođe, mama joj je pružila osnovne uvide u pravilnu negu, koja podrazumeva hidrataciju, zaštitu od sunca, koju nosi i tokom zime i zaštitu usana, tako da bez balzama za usne ne izlazi iz kuće.

Kako sama kaže, tokom zime voli da pozajmi odevne komade od svog dečka, bilo da se radi o džemperima ili kaputima. Leti su joj favoriti vintage haljine, a ono što uvek bira to su potpetice, koje obožava. Takođe, visoko na njenoj listi obaveznih komada su duboke farmerice, a iako obožava 60-te i 70-te, ne dozvoljava da joj iko diktira šta će da nosi niti se vezuje isljučivo za određene dekade.

Poput prave Parižanke, obožava da vozi bicikl, sedi pored reke i čita. Doručkuje kafu, voli crveno vino i nikada je nećete videti u "japankama". Ustvari, nerado priznaje da poseduje par Ugg čizama, koje nosi samo po kući. 

Ipak, ono što je njen stilski pečat, nije odeća, niti određene potpetice, mada su Isabel Marant čizme visoko na listi, već crveni ruž, bez kog ne izlazi iz kuže. Njen izbor su MAC i Nars proizvodi, a nanosi ih prstima, tako da uvek deluje pomalo neuredno, nehajno. 

Uživa u masažama, voli i da džogira, tako da što više priča o stilu, sve je jasnije da se radi o stilu života, ne samo odevanja. Njena strast se ne zaustavlja na odeći, ona uživa da čita biografije, Čehova, a sa prijateljima voli da sedi u restoranima i večera do kasno u noć. Kada je kod kuće društvo joj pravi njen mačor, kome planira da uzme društvo.

Od robnih marki njene farmerice su Acne ili APC, dok su potpetice Marant, Sergio Rossi, Christian LouboutinDior i GucciKenzo i Sonya Rykel dizajneri njenih omiljenih haljina, a ono što je zanimljivo je da ova Parižanka ne voli torbe, već sve neophodne sitnice čuva u džepovima. 

Njena svetla budućnost će se nastaviti u pozorištu, jer je to njena struka, mada ništa nije sigurno. Mlada i uspešna, lako menja zanimanja, dozvoljava sebi da isproba različite uloge, potpuno smireno, ležerno, jer takav pristup joj je u krvi.

Zavirite u njen ormar i omiljene odevne kombinacije:

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Search