Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

04. 03. 2016

Vetements

Sedam dizajnera u borbi protiv dosadne mode

Iza brenda Vetements, što na francuskom jednostavno znači odevanje, krije se sedam dizajnera, od kojih su neki gotovo anonimni, ali ono što ih spaja je da su svi u nekom trenutku radili za kuću Margiela.

Najpoznatiji je Demna Gvasalia, koji je krajem 2015. godine postavljen za kreativnog direktora kuće Balenciaga. Ipak, on ne odsutaje od vizije koja je nastala iz prostog saznanja ovih dizajnera da je moda postala dosadna, tako da nastavlja da sa svojim kolektivom drma modni svet i menja izgled ulične mode.

Misija ovog brenda je probudi individualnost, a kako se na kolekcijama dizajneri smenjuju, uvek može da nas dočeka nešto neočekivano i novo. Odeća je cool, moderna, ali osvežavajuće iskrena. Ako uzmemo u obzir da je brend počeo sa radom pre tek dve godine, ovakav planetarni uspeh je svakako neočekivan,

Kolekcije nastaju sa idejom kako se oblači prava žena, te zato modele nalaze na Instagramu, umesto u modnim agencijama. Čiste linije, bez sezonskih trendova i tendencija su svojevrsna borba protiv trenutne situacije na modnoj sceni. Svakom komadu pristupaju kao da je on najvažniji u datom momentu, što je i formula uspeha vizije koja se zove Vetements, a koja redovno prikazuje kolekcije na Nedelji mode u Parizu.

Brend je postao pravi hit na ulicama modnih metropola tokom 2015. godine i sada se željno iščekuje svaki novi komad. OStaje samo pitanje da li će moći da nastave svoju borbu uprkos globalnom uspehu i zadrže fokus na misiji, a to je da učine svakodnevno odevanje interesantnijim i barem delimično uklone “uniforme”, sa kojima se susrećemo na svakom koraku.

U galeriji je kolekcija za jesen/zimu 2016-17. godine predstavljena na Nedelji mode u Parizu.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Search