Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

24. 01. 2016

Sonia Kashuk

Make up umetnica

Sonia Kashuk je stigla u Njujork početkom 80-ih i zaljubila se u modni svet.  Nije bilo potrebno puno vremena ovoj devojci sa Zapada da njene vešte ruke i sposobnost da transformiše svako lice u lice sa naslovnice bude pravi hit među make up umetnicima. Rad sa fotografom Arthur Elgortom joj je doneo stranice u magazinima Elle, Harper’s Bazaar, Vogue, a zatim je usledila Nedelja mode u Njujorku i rad sa kućama Oscar de la Renta i Marc Jacobs.

Ali biti šminker joj nije bilo dovoljno. Ona je postala dizajner luksuznih, ali pristupačnih proizvoda za ulepšavanje, te sada ima svoju malu imperiju.

Od aprila 2015. godine Sonia Kashuk je u svoj program uvrstila i proizvode za negu, a u međuvremenu je izdala knjige "Basic Face", u kojoj joj je kao pomoć pritekla prijateljica Cindy Crawford, kao i "Real Beauty".

Umetnica ulepšavanja kaže da pre nego što je otkrila svet šminke nije imala nikakvu strast. Neprestano je menjala poslove dok je studirala umetnost, a onda ju je prijatelj zamolio da bude šminker tokom snimanja muzičkog spota i zvezda je rođena.

Sonia, nakon više od tri decenije u svetu mode, i dalje uživa u njemu kao i nekada. Ipak, neke stvari koje su se drastično promenile joj nisu jasne. Konturisanje ne smatra delom dnevne rutine, ali se divi preduzedničkom duhu mladih dana. Za svoje kolekcije inspiraciju traži u putovanjima, a kada je reč o savetima, smatra da nijednoj ženi nije potrebno da na licu ima 18 proizvoda kako bi bila lepa. 

Za ženu koja diktira trendove u šminkanju i koja spada među najuspešnije u svom poslu, zvuči skromno i prizemno, te je teško poverovati da spada u top 15 najplaćenijih šminkera na svetu već decenijama. Impresivan uspeh za devojku koja je samo svojim živi američki san.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Search