Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

26. 10. 2011

Annie Leibovitz

Mnoga priznanja i nagrade

Annie Leibovitz  je rođena 2. oktobra 1949 u gradu Waterbury, u državi Connecticut.

Dok je studirala slikarstvo na Art Institute-u u San Francisco-u, išla je u večernju školu za fotografiju i 1970. je počela da radi za Rolling Stone Magazine. Posle 3 godine postala je glavni fotograf, a do trenutka kada je napustila ovaj magazin, 10 godina kasnije, fotografisala je čak 142 naslovne strane za njih. 1983. je ušla u redove Vanity Fair-a, a 1988. je počela da radi za Vogue. Pored svog uticajnog uredničkog rada za magazine, Leibovitz je stvarala i značajne reklamne kampanje za American Express, Gap i Got Milk?.

Takođe je sarađivala sa mnogim organizacijama, među kojima su American Ballet Theatre, the Brooklyn Academy of Music, and the Mark Morris Dance Group i sa  Mikhail Baryshnikov-im. Knjige koje nose njen potpis su: Annie Leibovitz 1970–1990 (1991), Olympic Portraits (1996), Women (1999), American Music (2003), A Photographer’s Life: 1990–2005 (2006), and Annie Leibovitz at Work (2008).

Njena dela su izlagana u muzejima i galerijama širom sveta, najznačajnije su:  National Portrait Gallery i  Corcoran Gallery u Washington, D.C.-ju, International Center of Photography u New York-u,  Brooklyn Museum, the Stedelijk Museum u Amsterdam-u,  Centre National de la Photographie, u Parizu, kao i  National Portrait Gallery u London-u.

Takođe, mnoge nagrade i priznanja stoje uz ime i rad ove proslavljene fotografkinje. Trenutno, Annie Liebovitz živi u New York-u sa svoje troje dece.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Mert and Marcus

Mert and Marcus

Tako savršen tandem… ...

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Bruce Weber

Bruce Weber

Fascinacija telom ...

William J. Cunningham

William J. Cunningham

U veseloj misiji ...

Francesco Scavullo

Francesco Scavullo

Fotograf i reditelj ...

Search