Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

06. 06. 2015

Domaći brend vredan pažnje: Rabbit

Od arhitekte do dizajnera

Upoznajte Valentinu Savić, koja stoji iza novog i sve popularnijeg brenda Rabbit. Kako su njene majice privukle našu pažnju svojim jednostavnim, ali veoma efektnim dizajnom, odlučili smo da vam predstavimo rad ove talentovane dame, koja je arhitekturu zamenila modom.

SML: Kako je nastao Rabbit i ko se krije iza ovog neobičnog imena brenda?

Brend Rabbit nastao je od ideje da pod jedim imenom predstavim sve svoje kreacije, od raznolike garderobe do home decor-a, koje sama dizajniram i izrađujem. Sada je tu linija ženskih majica, ali uskoro će se naći još mnogo toga.
Po profesiji sam arhitekta, ali je moj san od detinjstva bio da postanem modni kreator. Posle par godina bavljenja arhitekturom rešila da je napustim i posvetim se dizajnu, prvenstveno modnom.

SML: Šta te inspiriše?

Inspiriše me apsolutno sve! Ceo svet je inspiracija. Pronalazim je gde god da pogledam oko sebe.

SML: Ko su devojke koje kupuje tvoje komade i kako se do njih dolazi?

"Rabbit" je vrlo mlad brend, ali mi se čini da su prvi kupci definitivno one devojke koje traze nešto jedinstveno i drugačije za svoj garderober. Trenutno sam u potrazi za nekim mestom u Beogradu gde bih mogla da prodajem stvari, a dugoročni cilj mi je da jednog dana imam svoju prodavnicu u kojoj bih mogla da prodajem sve što zamislim i napravim. Za sada me svi mogu kontaktirati preko Facebooka i ostalih društvenih mreža ili preko maila.

SML: Imaš i druge projekte. O čemu se tu radi?

Da, prvo sam počela sa izradom bidermajera (Bidermajeri VS), pa sam proširila priču i na venčanice. Tako sam prošle godine pokrenula svoju mini liniju venčanica pod nazivom Valentina Fashion Architecture, koju sada imam nameru da pripojim Rabbit-u,  jer jednostavno ne mogu da se ograničim na samo jednu vrstu proizvoda :). Tako da su venčanice i dalje veoma aktuelne, samo dobijaju društvo u vidu svakodnevne  garderobe.

Sve sama radim, od dizajna do šivenja i prodaje, tako da je sve to vremenski zahtevno i ide korak po korak, ali uživam u svakom trenutku.  

SML: Kakve cipele i druge modne dodatke voliš? Koliko eksperimentišeš sa stilovima?

Cipele, cipele, cipele.... obožavam ih! Zimi su neizostavne duboke crne kožne čizme, a leti sandale sa platformama,  u svim bojama. Naravno, u međuvremenu kupujem i nagomilavam salonke sa vrlo visokim potpeticama, kojima nikada ne mogu da odolim, tako da mi za njih već treba poseban orman. Sa stilovima ne eksperimentišem previše, dešava mi se često da kupim dva vrlo slična komada garderobe. Nekako se uvek opredelim za crnu garderobu, koju kombinujem sa aksesoarima u boji, bilo da su to tašna, cipele, sat.

SML: Da li postoji neki proizvod za šminkanje bez kog ne izlaziš iz kuće?

Bez kreona ne izlazim iz kuće, a sve ostalo mi i nije neophodno, pogotovo leti.

SML: Ko su tvoji omiljeni dizajneri, a za koje osobe smatraš da su stilske ikone?

Omiljeni dizajner mi je definitivno Jeremy Scott iz modne kuće Moschino, koji ima toliko slobodne i neočekivane kreacije da se svaki put oduševim. Takođe mi se dopada nekoliko Libanskih kreatora (sasvim slucajno su svi istog porekla), a to su Rami Kadi, Ashi Studio i Rani Zakhem. Volim i rad modne kuća Dior.

Za mene ne postoje neke određene stilske ikone, pre su to neki anonimni ljudi koji sami, bez stilista, biraju svoju garderobu i uvek besprekorno izgledaju.

Rad brenda Rabbit možete pogledati na Facebook stranici

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Search