Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

28. 02. 2015

Zlatna devojka - Betty White

Legenda TV ekrana i životna inspiracija

Betty White je TV karijeru započela 1939. godine. Danas, sa 93 godine, ona je dobitnik svih mogućih priznanja, ali ona jednostavno ne staje. Glumica, komičarka, voditeljka, borac za prava životinja, producent, pisac, samo su neka od zanimanja koja su proslavila plavooku ikonu.

Godine 2013. postala je deo Ginisove knjige rekorda kao najstarija žena koja je i dalje aktivna u svetu glume. Svaka dekada je donosila novi izazov, ali ono što nas najviše fascinira je kako neko tako uspešan i popularan ne prestaje da nas zasmejava i nema nameru da se penzioniše.

Betty nema poseban režim ishrane ili vežbanja. Njeno zdravlje i njena pojava su oličenje pozitivne energije i pozitivnog stava na život. Udavala se tri puta, a kada joj je treći muž preminuo 1981. godine, Betty je shvatila da je izgubila ljubav svog života, ali ne žali zbog toga, već slavi to što je uopšte pronašla.

Njeni najbolji prijatelji su životinje. Betty ističe da je najpre borac za prava životinja, a tek onda sve drugo. Uz svog psa ona dobija svu fizičku aktivnost koja joj daje vitalnost. Takođe, tokom samo jednog meseca je izdvojila 100.000 dolara za jedan pansion za napuštene ljubimce. Čak i u hit seriji "Ludnica u Klivlendu" njen lik ističe važnost borbe za prava životinja.

Sitkom "The Golden Girls" je obeležio 80-te i spada među 100 najboljih TV serija svih vremena. Naravno, deo te zasluge pripada upravo Betty White, koja je tumačila lik Rose Nylund. Tokom 2000-ih smo je mogli videti u serijama: "Malcolm in the Middle", "Boston Legal", "Community", "The Bold and the Beautiful", "That '70s Show" i u mnogim drugim.

Ne samo da je najstarija osoba nominovana za Emmy, već je i najstariji dobitnik ove prestižne nagrade. Za njen svež i bistar um su odgovorne ukrštenice, a pred večeru voli da popije jedan koktel. Obožava svoj posao i zato ne želi da se penzioniše. Ipak, ono što je fascinantno je njen stav prema starenju, godinama i na tu temu je napisala i nekoliko knjiga. Betty se ne plaši godina, ona uživa u svakom danu i prosto ne razume zašto ljudi ne usvoje takav stav. 

Tokom 50-ih je bila među prvim ženama-producentima u Holivudu, zahvaljujući seriji "Life with Elizabeth". Ona se ni tada, a ni sada ne plaši promena, tako da je pored neverovatne TV karijere, uspela da ima i sjajnu filmsku karijeru. Ipak, ako nešto ne voli, to je koncept reality televizije, ali ne možemo reći da je staromodna, jer koristi Twitter i uvek ide u korak sa vremenom. Jednostavno, kao producentu i scenaristi, ne dopada joj se takav pristup kvazi realnosti. 

Neponovljiva ikona i inspiracija se susretala i sa mnogim političarima, a prilikom susreta sa američkim predsednikom Obamom, izrazila je poštovanje, ali je daleko više želela da priča o njegovom psu. Ona je videla sve i susrela se sa svima, dala milione dolara za životinje, ali i za ljude u nevolji, ume i da opsuje, ume da se veseli, da voli i bude voljena. U svetu u kom je naizgled najvažnije biti mlad i bogat, ona je živi dokaz da je zdrav duh i svakodnevno podsećanje na lepotu života pravo blago. 

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Search