Štampaj

Pošalji prijatelju

29. 03. 2012

Bata Spasojević o modi

i kulturnom nasleđu

Na 31. nedelji mode u Beogradu, jedan od naših najznačajnijih dizajnera, Bata Spasojević, nas vraća u muzeje. Njegovu kolekciju ćete moći da vidite 7. aprila u Narodnom muzeju, a osim mode, iza nje se krije Batina želja da ljude vrati u muzeje, kao i da se podsetimo naše kulture i nasleđa.

SML:Kako se vi osećate pred 31. Fashion Week?

Bata Spasojević: Fenomenalno, s obzirom da zatvaram Fashion Week, a moja revija se dešava u Narodnom muzeju, imam zaista veliku čast da predstavim svoju kolekciju u muzeju. To mi je bila želja još kada sam bio mali, to je pravo ostvarivanje dečačkog sna. Veći deo kolekcije je inspirisan potretima Katarine Jovanović, njenim likom i delom, dok će jedan deo biti inspirisan art decoom, koji je moj omiljeni stil i pravac. Apelujem na sve ljude da obrate pažnju na naše nasleđe, naše slikare.

Tema ovog Fashion Week-a je energija, ali i povratak starim vrednostima. Da li je zapravo energija u povratku korenima?

Bata Spasojevioć: Tako je. Izabrao sam Katarinu Jovanović jer je to posebna žena, fascinantna i izuzetna, ne samo za svoje vreme. Tokom revije ćete moće da vidite katalog sa njenim slikama, a pre revije jedan mali performans, uz violončelo i balet. Uživanje za sva čula.

Koji je Vaš predlog za sezonu proleće/leto našim čitateljkama?

Bata Spasojevioć: Ono što predlažem su lepršave košulje u pastelnim tonovima i ležerne pantalone sa faltama. 

Redakcija SML-a sa nestrpljenjem očekuje ovu reviju, koja ulazi u domen buđenja svesti o kulturi i nasleđu našeg naroda. 

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Vaše ime   |    01. 04. 2012   |   12:31:54

Naslov

Misslim da imamo jako dobre i kreativne dizajnere i da nista nisu losiji od ovih poznatih jedino sto iza njih ne stiji veliki novac koji bi ih plasirao u svetu poznatih, mada su se neki pomalo probili i u tom domenu poput Roksande Ilincic, M.Mitanovskog itd.

pošalji odgovor
Search