Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

20. 04. 2016

Pantone boje za jesen 2016.

Zagasitiji, smireniji tonovi

Jesen 2016. godine će, konačno, imati nijanse kojima možemo da opišemo kraj toplih dana i dolazak nove sezone. Dominiraju crveni tonovi, koji su zagasiti i savršeno se kombinuju uz nove neutralne nijanse koje nam Pantone lista donosi. Ovo su top 10 boja jeseni 2016:

Prva je Aurora Red, moćna i elegantna nijansa crvena.

Sledeća je topla, neutralna kremasta nijansa pod nazivom Warm Taupe.

Prati je bogata, raskošna Lush Meadow, koja je oličenje žive prirode i koja će nas podsećati na lepše dane kada kiša postane deo naše svakodnevnice.

Nijansa ružičaste, Dusty Cedar je preuzela ulogu koju je tokom toplijih dana nosila Rose Quartz. Ova nijansa je maglovita, u njoj vidimo dosta crvene, ali je daleko od napadne ili upadljive.

Sledeća boja, Potter's Clay, simbolično opisuje jesen. Sjajno se kombinuje sa braon i narandžastom, a predstavlja tradicionalnu boju kojom opisujemo prirodu tokom hladnih dana.

Fanstična Bodacious je boja koju jedva čekamo da isprobamo i na usnama i na kaputima i haljinama. Ova nijansa lila boje je odlična za dame koje vole da imaju momenat koji prosto odskače ili koje uživaju u color-block kombinacijama.

Spicy Mustard je još jedna nijansa koja se savršeno slaže uz hladne dane, ali ima dozu topline u sebi. Nijansa žute može se koristiti za akcentovanje, ali je dovoljno mirna da preuzme i ceo outfit.

Sharkskin je još jedna neutralna nijansa i to sive boje. Jednostavna i praktična, ona je pravi spas za sve one momente kada ne znate šta da obučete ili kada se dvoumite između toga koju senku da ponesete.

Kako je ovo godina u kojoj plavi tonovi imaju veliku ulogu, na red je došla Riverside, zagasita, tamna i odlična za oba pola.

Sledeća je Airy Blue, koja je odgovor na Serenity, nežna i vazdušasta, baš kao što naziv kaže. U kombinaciji sa bojom Riverside, imamo pobedničku kombinaciju plavih tonova u svetu šminke, manikira, odevanja, među cipelama, torbama,...


Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search