Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

Paris

Fashion Week, septembar 2011

Atmosfera na nedelji mode u Parizu bila je vruća, u bukvalnom smislu te reči, jer pored miholjskog leta i odsustva klima uređaja, posetioci su mogli da u skoro letnjim uslovima posmatraju prezentovane kolekcije. Od velikog broja imena i modnih brendova koja su se mogla videti n a modim pistama u Parizu, kao najbolje izdvajamo sledeće:

Céline i kolekcija Phoebe Philo urađena sa skoro hirurškom preciznošću, sa glomaznim platformama i širokim pojasevima.

Isabel Marant je, kao i uvek prikazala kolekciju koja čini modu dostupnom i sexy. Uske patchwork farmerke u ispranoj boji malina biće hit sezone.

Lanvin je pencil suknje i pantalone od odela, prikazao u malo drugačijem kontekstu od klasičnog seksipila. U njima se nazire stav sa malo mračnog i neobičnog  senzibiliteta.

Roland Mouret je, pored najbolje skrojenih pencil suknji, prikazao pravu letnju kolekciju sa širokim šortsevima, pantalonama i mantilima i haljinama sa naglašenim ramenima.

Hermès Četa elitnih modela koja je nosila ovu reviju, prošetala je predimenzioniranim komadima koji su prećeni modelima u bojama rđe, zelenim i narandžastim.

Givenchy je dokaz da se virus boje širi i da je Riccardo Tisci izašao iz Gotik tamnice sa raznolikim, asimetričnim i neobičniom krojevima i dizajnerskim rešenjima.

Haider Ackermann je takođe bio ponesen prelepim bojama i neobaveznom elegancijom ženskog odela, dok su njegove boje stvarale poeziju.

Valentino kuća koja sa Maria Graziom Chiuri i Pier Paolo Piccioli-jem dostiže savršen balans između istorije i reinvencije i postiže neverovetno ženstvene kreacije.

Yves Saint Laurent daje novo lice sakoima i poslovnim suknjama, sve to pod rukovodstvom Stefano Pilati-ja koji kreacijama daje svoj specifični potpis, pa klasični i elegantni komadi dobijaju sasvim novu dimenziju.

Chanel i ekstravagantne kreacije Karl Lagerfeld-a, kao i uvek prevazišle su same sebe. Inspiracija je bila more koje se videlo kako u kreacijama, tako i u dizajnu same revije jer su modeli šetali oko džinovskih školjki i riba uz Wagner-ovu "Valkire".

Galerije
Search