Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

04. 10. 2011

Braccialini

"U tašni se krije ceo Vaš život"

Braccialini je brend osnovan u Firenci 1954., a danas posluje u 40 država sveta. Kada su počinjali, Carla i njen muž Roberto Braccialini imali su malu radonicu sa par zaposlenih. Inspiracija za započinjanje biznisa došla je od nemilog događaja kada je Carla bila opljačkana, pa je posle toga dizajnirala tašnu u obliku kuće, i tako je rođena uzrečica, inače moto kuće: ‘’U tašni se krije ceo vaš život’’.

Bez poznavanja zanata i materijala, Carla je počela da crta tašne, dok ih je njen muž izrađivao i vodio posao. Ceo njen tim je obučavan tako da koriste kreativnost i maštu, i tašne su zato uvek imale razigran izgled koji je kombinovan sa unikatnim dizajnom i materijalima. Posle poplave koja je uništila sve uzorke i materijale, Carla je bila primorana da počinje iz početka, a težak period u njenom životu zadesio je i 1976. kada joj je umro muž. 80’tih, dva od tri njena sina uključila su se u posao i usvojila njenu filozofiju i i viziju. 1987. kompanija je ušla u mnoga partnerstva sa kompanijama za proizvodnju i distribuciju modnih detalja (poput Viviene Westwood, RoccoBarocco, Fiorucci…). U narednoj deceniji, kuća je lansirala Tua kolekciju namenjenu mlađoj populaciji i otvorili su prvi butik u Firenci. U tom periodu u modi je preovladavao minimalizam, što je predstavljalo prepreku za dalju ekspanziju, jer je Braccialini baziran na jarkim bojama, mešanjem raznih materijala i mnogo detalja, ali i pored toga zadržao je svoj stil koji su pratile lojalne mušterije, što je pomoglo ovoj kući da se dalje razvija.

Od 2000. kreće najveća ekspanzija ove kuće i otvoreni su butici po celom svetu, a i ekspanzija na linije ešarpi, marama, donjeg veša i kupaćih kostima je usledila. Danas, Braccialini vode tri sina Carle i Roberto-a, od kojih svako ima različitu ulogu u održavanju kompanije, koja takođe veoma vodi računa o ekologiji i zaštiti životne sredine. Kreativnost i inovativni dizajn, poput tašni u obliku Taxija, Paradajza i Sove, kao i Tami kolekcija čine ovo ime unikatnim i drugačijim, što u kombinaciji sa materijalima i izradom daju zaista vrhunski rezultat.

Search