Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

16. 04. 2012

Nicholas Kirkwood

Ženstvena geometrija

Nicholas Kirkwood je rođen 1980. godine u Nemačkoj, a primenje umetnosti je završio na prestižnom univerzitetu Central Saint Martins u Londonu. Nakon studija, 1999. godine, zaposlio se u prodavnici Phillip Treacy-ja, u kojoj je radio pet godina. Tokom tih pet godina u Londonu, Nicholas se sprijateljio sa uticajnim ljudima iz sveta mode, posebno sa preminulom Isabellom Blow, bliskom prijateljicom Alexander McQueen-a.

Ideja Nicholasa Kirkwood je bila da popuni tržšni jaz izmeđi cipela koje dizajnira McQueen i pret-a-porter kolekcija evropskih dizajnera. Nakon što je godinu dana izučavao kako se prave cipele, Kirkwood je 2005. godine dizajnirao prvu kolekciju cipela za marke Ghost i John Rocha.

Dve godine kasnije, 2007. je osvojio AltaRoma/Vogue Italia nagradu, a zatim i nagrade warovski Emerging Talent for Accessories i British Fashion Award. 2009. godine je otvorio svoju prvu radnju u Londonu, a početkom 2012. godine u Njujorku. Kirkwood je u međuvremenu dizajnirao cipele i za  Erdem, Rodarte i Pollini, a njegove kreacije su osvojile crvene tepihe širom planete. Miljenik je mnogih zvezdi, poput Beyoncé, Sienna Miller, Rihanna i Julianne Moore, a ono što izdvaja cipele sa potpisom Kirkwood su najpre geometrijski elementi i hrabre i odvažne kombinacije boja i materijala. 

Aktuelnu kolekciju Nicholas Kirkwooda možete pogledati ovde

Preporučujemo

foto

14. 10. 16

Dopunite svaku kombinaciju nakitom

Šlag na torti

foto

18. 10. 17

Zoe Kravitz lice YSL za proleće 2018

Kada uparite živahnu mladu devojku poput Zoe sa modnim majstorom poput Anthony-a, mora se desiti nešto divno

foto

03. 05. 18

Nova kolekcija Converse x Miley Cyrus

Kolekcija Converse x Miley Cyrus predstavljena je u sredu ujutru, sadrži čitav spektar odeće i obuće.

Search