Štampaj

Pošalji prijatelju

17. 02. 2012

Tory Burch

Baletanke kao zaštitni znak

Tory Burch, američka dizajnerka, je istoimenu modnu kuću osnovala 2004. godine, a samo godinu dana kasnije postala je miljenica mnogih zvezda, uključujući i svemoćnu Oprah. Iako je odrasla na farmi u Pensilvaniji, Tory se odećom i dodacima obratila potrebama prave Njujorčanke, te se pre dve godine našla i u seriji „Gossip Girl“, poput prave zvezde Upper East Side-a.

Tory Burch je pre stvaranja svoje modne linije radila kao kopirajter za Calvina Kleina, Ralpha Laurena i Veru Wang. U posao kreiranja odeće krenula je iz svog apartmana na Menhetnu, da bi se ubrzo proširila na celu državu. Inspirisana boho šikom i hipi modom, stvara nosive i zanimljive komade, one koje privatno oblači, a u kojima su se pronašče i sestre Olsen, Beyonce, J. Lo. S druge strane, pristupačne cene i odeća za svaki dan i svaku priliku, proslavile su Tory i među običnim, zaposlenim ženama, te je četrdesetpetogodišnja dizajnerka postala sinonim za modu New Yorka.

Najveće modno priznanje je Tory dobila pre četiri godine, kada je proglašena za najboljeg dizajnera modnih dodataka, pobedivši Marca Jacobsa i Michaela Korsa. Baletanke, koje mnoge žene smatraju najudobnijom obućom, je osvežila jarkim bojama i prepoznatljivim logoom, koji se nalazi i na naočarima i tašnama, a zanimljive i hrabre printove je rezervisala za haljine i suknje. Bogata paleta boja, kojom dominiraju nijanse plave i crvene, velike, moćne ogrlice i šljokice uvek i svuda su proširili marku Tory Burch najpre na azijski kontinent, a nedavno je stigla i u Evropu.

Luksuz dostupan svima i zabavno kombinovanje odeće i dodataka su stvorili imperiju koju nije dotakla ni ekonomska kriza. Ono što je najprimamljivije kod komada ove dizajnerke je da ne podležu aktuelnim trendovima, a nije vam potreban stilista da bi ste se osećali i izgledali šik. 

Preporučujemo

foto

14. 10. 16

Dopunite svaku kombinaciju nakitom

Šlag na torti

foto

18. 10. 17

Zoe Kravitz lice YSL za proleće 2018

Kada uparite živahnu mladu devojku poput Zoe sa modnim majstorom poput Anthony-a, mora se desiti nešto divno

foto

03. 05. 18

Nova kolekcija Converse x Miley Cyrus

Kolekcija Converse x Miley Cyrus predstavljena je u sredu ujutru, sadrži čitav spektar odeće i obuće.

Search