Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

03. 03. 2014

Oskar 2014: Pobednici

Dirljivi i poučni govori

Veče dodele 86.nagrade Oskar je započelo na zanimljivom crvenom tepihu. Među prvima se u pratnji majke i brata pojavio Jared Leto. Prvi je i nagrađen i to za ulogu transeksualnog čoveka zaraženog HIV virusom u drami Dallas Buyers Club. Jared je osvojio nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu, a u govoru se zahvalio majci, koja ga je sama odgajala i naučila ga da nikada ne prestane da sanja. Ovo mu je prva uloga nakon šest godina i prvi Oskar u karijeri. 

Neverovatna Lupita Nyong'o je osvojila nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu 12 godina ropstva. Žena koja je očarala svet svojim prvim pojavljivanjem u govoru se osvrnula na lik koji je tumačila u hit filmu, a zanimljivo je da je i njena rivalka, Jennifer Lawrence, navijala da upravo Lupita sa sobom ponese zlatnu statuu. 

Film  Gravitacija je odneo čak 7 Oskara, među kojima su nagrade za specijalne efekte, zvuk i režiju. Ipak, Oskar za najbolje filmsko ostvarenje je proglašen 12 godina ropstva, film koji se bavi najmračnijim periodom američke istorije. 

Za najbolju glavnu žensku ulogu proglašena je očekivano Cate Blanchett, za ulogu u filmu Woody Allena, Blue Jasmine. Australijska glumica je pohvalila sve nominovane i zahvalila se režiseru, uprkos nedavnim optužbama koje je ćerka bivše supruge Woody Allena uputila na njegov račun. 

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu odneo je Matthew McConaughey, za film Dallas Buyers Club, te ukoliko niste do sada, krajnje je vreme da pogledate ovo neobično ostvarenje inpirisano istinitim događajima. Za McConaugheyja je ovo neverovatan uspeh, jer je uspeo da prevaziđe likove iz romantičnih komedija, koje su mu postale zaštitni znak. 

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search