Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

06. 06. 2012

David Bowie

Čovek kao umetničko delo

Ne morate da ga slušate, dovoljno je da ga gledate. Ne morate da znate ni kada je rođen, ni na kojoj planeti. Čak nije važno ni kog je pola, niti šta on voli, a šta ne. David Bowie je promenio svet, i to je dovoljan razlog da u trenucima kada vam zafali pokretačke snage, pustite neku od njegovih legendarnih numera i osetite se živim. Ili prokrstarite nekom dekadom i nađete se u maštovitim kreacijama njegovog bića.

Posmatrati David Bowie-a kao celinu je daleko komplikkovanije i teže od bilo kog muzičkog izvođača. stalno pomeranje granica nije ograničeno na zvuk, već zadire duboko u svaku poru života. On je provokacija, eksperiment sopstvenih misli, kameleon, koji ne zna za granice, godine ni vreme. Njega kopiraju, on je muza, inspiracija, on je zvezda. Njemu se posvećuju stranice modnih editorijala, muzičke kolumne, o njegovom životu se snimaju filmovi, on je slika, fotografija i prizor.

Bez obzira da li ćete zaplesati ulicama uz Bowiev duet sa Jagger-om, da li ćete se upustiti u orijentalne avanture uz China Girl ili ćete, pak, potražiti život na Marsu, uz Bowiev alter-ego, Ziggy-ja Sturdust-a, teško da iko može da odoli magiji Davida Bowie-a. On nas drži u šaci, opijajući nam čula, poigravajući se sa rečima, kostimima i melodijom.  

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search