Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

27. 04. 2016

Belgrade to Bowie u Kinoteci

Od 27. maja do 21. avgusta

Jugoslovenska kinoteka će od 27. maja do 21. avgusta biti domaćin velike izložbe "Belgrade to Bowie", posvećene liku i delu muzičara i multimedijalnog umetnika Davida Bowiea.

"Belgrade to Bowie" je projekat u čijoj je osnovi izložba fotografija Brajana Rašića, poznatog muzičkog fotografa, koji je više od dve decenije bio jedan od Bowievih zvaničnih fotografa i tako imao prilike da zabeleži najzanimljivije momente, kako sa brojnih turneja ove velike svetske zvezde, tako i iz privatnog života.

Više od 100 Rašićevih fotografija biće izloženo u novoj zgradi Jugoslovenske kinoteke tokom gotovo tri meseca trajanja izložbe, uz vrlo uzbudljiv prateći program. 

Biće predstavljeni i radovi petnaestak domaćih umetnika kojima je Bowie bio inspiracija - Simonide Rajčević, Aleksandra Gligorijevića, Mateje Petkovića, Nemanje Jehličke, Gorana Milanovića, Marka Lađušića, Svetlane Sakan, Željke Mićanović Miljković, Nina Maljevića, Gorana Vitanovića, Filipa Mikića, Stevana Lončarevića.

Organizatori najavuljuju i svakodnevne projekcije filmova u kojima je Bowie igrao, kao i brojne tribine i radionice.

Rašić i Bowie su se upoznali početkom osamdesetih godina i od tog perioda Rašić je imao priliku da zabeleži neke od istorijskih momenata ovog velikog umetnika.

tanjug

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search