Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

01. 08. 2014

Spa tretmani

Oaze opuštanja i unutrašnjeg mira

Spa tretmani su posebnu popularnost stekli proteklih godina, predstavljajući oazu opuštanja i unutrašnjeg mira. Sama reč potiče od istoimenog grada u Belgiji, a sama suština je

Spa tretmani su posebnu popularnost stekli proteklih godina, predstavljajući oazu opuštanja i unutrašnjeg mira. Sama reč potiče od istoimenog grada u Belgiji, a sama suština je lečenje vodom i mineralima.

Kupanje je posebno mesto zauzimalo u antičkim gradovima, mada se lekovita voda javlja kao pojam i u praistoriji. Danas se kombinuje sa masažama iz svih krajeva sveta, a spa tretmani uključuju i slane sobe, tretmane lica, stopala, aromaterapiju, boravak u sauni, sve u zavisnosti od vaših potreba i želja.

Spa tretmane možete naći u vašem gradu, to su takozvani dnevni spa, dok se vikend spa obično odnosi na banje ili manja mesta u blizini večeg grada. Kao što sam naziv kaže, vikend spa predstavlja dva ili tri dana relaksacije, koja uključuje i boravak u bazenima, jogu, fitnes, uz redukovanu ishranu i unošenje zdravijih namirnica. Spa letovališta su čitava mesta posvećena odmoru od svakodnevnice, često u blizini peščanih plaža i mora ili okeana. Za one sa dubljim džepom organizuju se spa krstarenja, koja osim svih spa pogodnosti, pružaju nezaboravan doživljaj života na pučini.

Osim relaksacije, spa tretmani uključuju i medicinske usluge, koje se najčešće vezuju za banje. Takođe, postoje i svojevrsne kombinacije spa sa stomatološkim uslugama, koje pomažu da neprijatan odlazak kod zubara zaista postane opuštajuće iskustvo.

Pa ipak, najzaslužniji za popularnost spa centara su anti-age programi, koji medicinski, ili ne, su uvek u potrazi za eliksirom mladosti.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search