Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

17. 07. 2017

Shea buter u službi lepote

Zdravo i prirodno za vašu kožu

Verovatno ste već čuli za sve blagodeti Shea butera, ali nije loše ponoviti. Deluje protivupalno, pa pomaže kod dermatoloških problema (psorijaza, seboreja, ekcemi, atopijski dermatitis, akne).

Odlično je sredstvo za negu osetljive kože jer ne izaziva alergije, kao i za negu kože nakon brijanja ili depilacije. Preventivno deluje na proces starenja kože i nastanak bora, zrelu kožu hidrira i čini je glatkom, a koristi se i za predeo oko očiju. Jedna je od retkih prirodnih materija koja štiti od UV zračenja. Kao zaštita od sunca nanosi se na celo telo pre sunčanja, ali i na kosu. Nakon sunčanja potpomaže regeneraciju kože i ublažava opekotine.

Pomaže pri zarastanju manjih rana, ogrebotina i opekotina. Shea butter duboko prodire u kožu, regeneriše je, pa se može koristiti u prevenciji i tretmanu strija i ožiljaka. Posebno se preporučuje za prevenciju strija tokom trudnoće.

Pored toga što se koristi u kozmetičkoj industriji kao sastojak najskupljih krema, možete ga koristiti i u „domaćoj radinosti“.

Donosimo vam recept za losion za negu tela i lica. Fantastičan je i vredi ga probati.

Potrebni sastojci za izradu losiona:

80 g kakao butera

80g shea butera

20 g kokosovog ulja

Napunite pola velike duboke šerpe vodom i zagrejte vodu do ključanja. U blender ubacite kokosovo ulje i shea buter, a kakao buter otopite „na pari“ pa dodajte ostalim sastojcima u blender. Kada sve promešate u blenderu (nije potrebno puno vremena, svega nekoliko minuta), sipajte dobijenu smesu u staklenu posudu. Tu posudu najpre ohladite na sobnoj temperaturi, a potom je stavite u frižider. Vaš divni, mirisni losion je spreman za upotrebu!

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search