Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

01. 07. 2015

10 stvari koje morate da imate u neseseru tokom odmora

Šta neseser koji nosite na odmor kraj mora da sadrži

Kao što ćete primetiti šminku smo sveli na minimum, ali na zaštiti i nezi ne popuštamo. U današnje vreme pojačanog zračenja, važno je da povedete računa pre svega o zdravlju vaše kože, a ovo je lista, koja sadrži 10 proizvoda koji će vam biti od koristi na plaži, kao i pre i posle.

Čak i ako vam se čini da je previše, poslušajte nas, bićete nam zahvalni!

1. Sredstvo za čišćenje lica i uklanjanje šminke

Primetili ste da kada ustanete ujutru leti, lice je masnije nego inače, pogotovo kada ste bili izloženi suncu prethodnog dana. Potreban vam je proizvod koji će temeljno, ali blago očistiti vašu kožu i pripremiti je za ostatak dana. Takođe kada se uveče vratite iz grada/šetnje/provoda, nešto što će ukloniti šminku. Za to vam je dovoljan jedan proizvod.

2. Zaštita za lice

Najviši faktor (spf50) nanosite na lice nekoliko puta u toku dana. Pege i fleke nisu nešto sa čime želite da se vratite sa letovanja. Istu kremu koristite za vrat i dekolte, pošto je tu koža podjednako osetljiva.

3. Zaštita za telo

Telo treba da bude zaštićeno takođe, ali ovde sebi možete dozvoliti malo niže zaštitne faktore. Naš savet je da sa sobom nosite 2 proizvoda. Jedno mleko sa visokim zaštitinim faktorom za prvih 5-7 dana odmora, a kasnije poslednjih nekoliko dana pređite na ulje (SPF je obavezan!!). Zahvaljujući njemu preplanula koža će dobiti divan, zavodljiv sjaj.

4. Zaštita kose

Kosu na plaži zaštite maramom ili šeširom, ali i dobrim proizvodom. Sprej za kosu sa UV zaštitom, oblaže dlaku i tako je hrani i neguje.

5. Kupite jedno sredstvo kojim ćete prati kosu i telo. Najbolje bi bilo da se opredelite za neki proizvod za bebe, jer su oni vrlo blagi i pogodni za svakodnevnu upotrebu za vas i članove vaše porodice.

6. Na odmoru puno hodate bosi i to je zdravo za vaša stopala, ali koža na petama dosta ogrubljuje. Ponesite turpiju kojom ćete redovno uklanjati zadebljalu kožu. Letnja obuća ne trpi neuredna stopala.

7. Uveče kada se vratite sa plaže i istuširate, mleko za telo je obavezno. Koža zbog sunca i soli gubi dosta vlage i treba je nadoknaditi. Odaberite neki od specijalizovanih proizvoda za posle sunčanja.

8. Pored svih upozorenja da budete obazrivi na suncu, svi znamo da ćete ili vi ili neko iz vašeg okruženja dobiti opekotine od sunca. Dobar stari melem za "vidanje rana" u pravom smislu reči, nije na odmet.

9. Lak za nokte u nekoj od boja sezone će istaći vaš preplanuli ten. Odaberite neko od manjih pakovanja.

10. Ruž u smeloj, jarkoj boji je sve što vam je potrebno od make up-a. On je prosto sam sebi dovoljan. Nemojte opterećivati lice podlogama i puderima. Iskoristite odmor da odmorite i lice od svakodnevne šminke.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search