Štampaj

Pošalji prijatelju

20. 05. 2015

Da li su kugle za kadu dobre za vašu kožu?

Saznajemo

Mirišu, pene i zabavne su, ali da li kugle za kupanje zapravo čine nešto za vašu kožu ili samo ostavljaju fleke na kadi?

Ispostavilo se da su ove sferične tvorevine zapravo ništa više do miks penušavih sastojaka, soli, boje, ulja i ponekog iznenađujućeg elementa, poput šljokica i ružinih latica. U vodi, natrijum bikarbonat reaguje sa citrusnom kiselinom da otpusti ugljen dioksid, to je ista reakcija kao kada ubacite šumeću tabletu u čašu vode. Tada se kuglica raspada i otpušta u vodu svoje sastojke (soli, ulja, mirise...). I dok vam kupanje postaje neviđena zabava u boji i mirisima, šta se dešava sa kožom?

U suštini, kugle sadrže i hidratantne sastojke, tako da je to kao da ste u kadu dodali kupku ili ulje za tuširanje, ali činjenica da sadrže boje i mirise je to što može da napravi problem (da ne pominjemo šljokice), jer možete imati reakciju na ove sastojke, od iritacije pa sve do alergijske reakcije.

Dakle, ako imate osetljivu kožu, predlažemo da preskočite ovaj vid zabave, jer su veće šanse da iziritirate kožu nego da doživite relaksirajuće iskustvo. U suštinipenušave kugle su, kao i same kupke više namenjene čulnom uživanju a ne fukncionalnosti, tako da imajte to na umu, ali ako nemate brigu oko osetljive kože, onda napunite kadu i uživajte!

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search