Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

14. 04. 2015

7 običnih namirnica za savršene nokte

I još po nešto...

Već znamo da nam za lep izgled nije uvek potrebno da koristimo najbolje ili skupe proizvode, već je veoma bitno i da negujemo naše telo iznutra i to uz pomoć pravih hranljivih materija.

Ovo je važno ne samo za kožu, već i za kosu i nokte!

Ali ne brinite, nije neophodno da kupujete egzotično voće i mućkate čudne napitke, jer je većina namirnica koje predlažemo već u vašem frižideru ili ostavi a one koje nisu, lako se nabavljaju, a ono što takođe imaju zajedničko jeste i činjenica da su apsolutno neodoljivog ukusa!

Ovo je vaš novi spisak za kupovinu:

Bademi- ako imate vertikalne brazde na noktima, to može biti znak da vam fali magnezijum a bademi su najlakši način da ga nadoknadite. Pored toga, bademi jačaju nokte zahvaljujući količini proteina koju sadrže.

Crveno meso- gvožđe koje crveno meso sadrži je sjajno za jačanje noktiju a proteini su tu kao gradivni element, zato je dva puta nedeljno poželjno jesti crveno meso.

Mleko- kalcijum je osnova za zdrave nokte ali da bi ga organizam apsorbovao, treba nam i vitamin D, a oba su prisutna u mleku. Zato pijte bar čašu mleka dnevno ili uzimajte hranu koja ga sadrži.

Jaja- ako su slabi nokti vaš problem, dodajte jaja vašoj ishrani. Ona sadrže vitamin D, proteine i biotin koji se nalazi u kompleksu vitamina B i koji igra ulogu u razvoju keratina.

Losos- sjajan izvor omega-3 masnih kiselina koje umanjuju upale i važne su za dobar razvoj nokatne ploče. Takođe sadrži i biotin i proteine, koji su savršena kombinacija kako za sjajnu i lepu kosu tako i za jake nokte.

Banane- ponovo biotin (ili vitamin H). Jedna banana dnevno je dovoljna da vaši nokti budu lepi i zdravi. Takođe, banane sadrže vitamin B6 i silicijum dioksid, zato uključite jednu u doručak ili je užinajte pre podne ili predveče.

Maslinovo ulje- mažite područje oko nokta i zanoktice svako veče pred spavanje maslinovim uljem za lepe i hidrirane nokte i zanoktice. Maslinovo ulje prodire u kožu i nokte i popralja štetu a takođe omekšava kožu oko nokta i sprečava nastajanje zanoktica.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search