Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

27. 01. 2015

Fitnes istina: letnje telo se stiče zimi!

Sada je pravo vreme

Možda vam se čini prerano da pominjemo letnje telo u januaru, ali uskoro će sezona džempera proći a ono što je ispod doći do izražaja, praznici su prošli pa je ovo definitivno najbolji trenutak da se vratite treningu, jer ono što radimo ili ne radimo u naredna dva, tri meseca je upravo ono što će odrediti kako ćemo izgledati na leto. Dakle, letnje telo se kreira u toku zime!

Činjenica je da u toku godine postoje tri pika kada je upis u teretanu u pitanju. Posle praznika, pre leta u maju (kada je najveće interesovanje) i u septembru posle letovanja. Razlog je što ne želimo da se parcijalno ogolimo a da ne izgledamo zadovoljavajuće prvo sebi samimam a i drugim ljudima.

U januaru i maju su i kampanje i reklame podređene promociji novih proizvoda, dijeta, programa treninga a često su u fokusu šestonedeljni programi koji obećavaju savršeno telo za samo 40 dana. Ali problem je u tome da ako čekamo da nam dođe 40 dana pred letovanje, onda zapravo bude suviše kasno, a mi nismo ni približno onom telu kakvo želimo.

Istina je da je malo broj žena idealan kandidat za ta brza rešenja i instant dovođenje u formu. Jeste da sve to deluje super privlačno ali najčešće obećanja su mnogo ambicioznija od realnih rezultata. Pored toga što su ti režimi veoma naporni i pravo mučenje, a najčešće i ako se postignu rezultati, to nije održivo. Važno je naglasiti i da neki od ovih programa često podstiču i nezdrav odnos prema hrani i vežbanju. Dakle, pravilo obično biva da što je program ekstremniji, to se brže vratimo na staro. Većina nas se upusti u dijete i vežbanje sa pristupom sve ili ništa a problem je u tome što to ne funkcioniše. Da bismo imali ravnotežu, izbegavajte fitnes i nutricionističke ekstreme, i pronađite režim ishrane i vežbanja koji možete da održavate cele godine, pa tako neće ni biti potrebe za instant rešenjima i panikom oko sezone kupaćih kostima.

Možda vam sve ovo zvuči kao kliše, promena pogleda na trening i usvajanje zdravijeg načina života je jedna od najvažnijih stvari koje možete uraditi za svoje zdravlje. Ne postoji magični program, super dijeta ili sistem vežbi koji obezbeđuje rezultate za šest nedelja, sveti gral je pronalaženje sistema kog ćete se držati konstantno. Shvatamo da ovo nije specijalno privlačno i da nije tako zvučno kao šestonedeljno rešenje svih problema, ali istina je da je ovo jedino što radi na duge staze i morate to prihvatiti.

Zato, počnite sada da vodite računa o vašem telu, i videćete da je mnogo lakše i ne zahteva ekstreme kada imate šest meseci a ne šest nedelja za to, ako sada krenete da vežbate tri puta nedeljno, do juna ćete imati oko 70 treninga, steći ćete rutinu, smršati, zategnuti se i poboljšati kondiciju i izdržljivost i to bez pritiska i povreda koje mogu da se dese kada sve to radite brzo. A za to produženo vreme i korekcije u ishrani neće delovati terminalno i dramatično.

Zato, počnite sada da radite na svom telu i dopašće vam se ono što ćete i pre leta videti u svom ogledalu, verujte nam!

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search