Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

10. 12. 2014

Kako da vam štikle postanu udobne?

Plešite bezbrižno

Želite bezbrižno da šetate, plešete i stojite na vašim omiljenim, glamroznim štiklicama? Ali one ponekada znaju toliko da bole...Iako su prelepe, visoke štikle svakako mogu puno da umore vaše noge. Pešačenje, stajanje i plesanje na visokim štiklama vrši veliki pritisak na prednji deo stopala.

Rezultat su umorne noge, ali i žuljevi i podlivi u težim slučajevima. Da biste to sprečili, sa svakim parom cipela uzmite i jedan par gelastih jastučića za stopala. U pitanju su silikonski jastučići koji se stavljaju ispod prednjeg dela stopala i na taj način ublažavaju pritisak. Postoje oni koji se samo umetnu, ali i oni samoplepljivi. Prednost samolepljivih je ta što se neće pomerati, ali kada ih jednom zalepite za određene cipele, tu i ostaju.

Silikonskih umetaka za stopala ima u raznim oblicima i prilagođeni su prednjem delu stopala, zadnjem tj. peti, samo vrhovima prstiju ili možete da kupite specijalne kružiće prečnika 2cm i lepiti ih tamo gde osećate najveći pritisak obuće.

Dodatni trik ovih zanimljivih stvarčica je taj što smanjuju broj obuće za pola, tako da ako vam su vam cipele malo velike i spadaju prilikom nošenja, stavite mali silikonski umetak na zadnji deo pete i cipela se neće više sama skidati.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search