Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

03. 09. 2014

Sve što niste znali o uljima za lice

Nove informacije

Te male bočice sa uljem koje obećavaju svež i mladalački ten ne treba više olako shvatati, baš naprotiv. Ulja za lice imaju mnoge benefite i zato treba da ih prihvatite kao deo nege i svakodnevne rutine.

Arganovo ulje, ulje marakuje i afričke marule su moćni antioksidanti. Ujutru umasirajte nekoliko kapi u čistu kožu i sačekajte dva minuta pre nego što nanesete ostale proizvode koje koristite.

Ulja takođe mogu sprečiti i ublažiti iritacije od upotrebe anti-age proizvoda. Ulje od biljke boražine i arganovo ulje su sjajni za ovo, pa ih nanesite posle večernjeg anti-age tretmana. Par kapi su dovoljne za celo lice.

Ulje može da vam pomogne da koža izgleda zategnutije i da bude elastičnija. U tridesetim, hidrantna barijera kože se ruši jer se prirodna ulja u koži smanjuju, pa zato bore izgledaju dublje i izraženije. Kreme sadrže malo ulja, ali ako želite pun efekat, morate samo dodati tu vrstu nege. Ulja su lipofilne supstance, što znači vole masti, pa zato lakše i brže prolaze kroz sloj masti u koži sprečavaju gubitak vlage, na taj način čineći kožu punijom i svežijom. Maslinovo i kokosovo ulje su sjajni hidratatori.

I na kraju, ako nanesete ulje pre anti-age kreme, ono će učiniti da koža bolje primi aktivne sastojke poput retinola, glikolne kiseline i vitamina C i da ih apsorbuje dublje, što će podstaći produkciju kolagena.

Naravno, sva ulja koja stavljate na lice moraju biti specijalno namenjena za to, jer ako stavite obično maslinovo ulje, na primer, ono neće imati efekta, jer molekuli neobrađenog ulja su preveliki i ne mogu da prodru u kožu dovoljno duboko. Zato na lice stavljajte isključivo proizvode koji su namenjeni za tu upotrebu.

Izdvajamo i nekoliko proizvoda koje možete koristiti:

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search